سیستم مدیریت کنترل خرابی ها

ریشه یابی خرابی ها


سیستم مدیریت خرابی ها در نرم افزار نگهداری و تعمیرات

در دنیای امروز در کارخانجات صنعتی باید به خرابی ها توجه ویژه ای داشت به همین جهت خرابی ها را باید کنترل و مدیریت کرد تا بتوانیم هزینه ها را کنترل نماییم.
با توجه به اطلاعات زیادی که در مراکز صنعتی وجود دارد، نرم افزار نگهداری و تعمیرات می تواند کمک زیادی به کنترل و مدیریت خرابی های به وجود آمده کند.
تعریف هایی از خرابی در زیر ارائه شده است و در ادامه ماژول های سیستم مدیریت خرابی ها را در نرم افزار نگهداری و تعمیرات پارسه معرفی خواهیم کرد

خرابی چیست : از دست رفتن توانایی یک آیتم در اجرای وظیفه ی مورد انتظار از آن

شیوه ی خرابی ها : روشی که در آن ناتوانایی یک آیتم در اجرای وظیفه ی مورد انتظار از آن، رخ می دهد.

علت خرابی: رویدادهایی در خلال فاز های تعریف ویژگی ها، طراحی، ساخت، نصب، استفاده و یا نگهداشت آیتم که منجر به خرابی می شود.

فرسودگی : خرابی ای که احتمال رخدادش با افزایش مدت زمان عملیاتی یا افزایش کارکرد آیتم و استرس های اعمال شده به آن افزایش می یابد.

کهنگی : خرابی ای که احتمال رخدادش با گذشت زمان تقویمی افزایش می یابد.

ماژول های سیستم مدیریت خرابی در نرم افزار نگهداری و تعمیرات پارسه

ماژول ارزیابی خرابی :

ثبت اطلاعات خرابی به‌صورت استاندارد در سه سطح ظاهر خرابی (Failure Mode)، مکانیزم خرابی (Failure Mechanism)، علت خرابی (Failure Cause) و همچنین ثبت جزء خراب‌شده (Failed Item)، شدت خرابی (Failure Severity) و پیامد خرابی (Failure Consequence) به‌صورت نامحدود. درج راهکار برای جلوگیری از رویداد مجدد خرابی، صدور دستی و خودکار تحلیل RCA برای ریشه‎یابی خرابی رخ‌داده.

ماژول تحلیل ریشه‌ای خرابی‌ها (RCA):

صدور درخواست اجرای RCA به‌صورت موردی و خودکار توسط نرم‎افزار، توجیه اجرای تحلیل، تعریف تیم پروژه، ثبت و ضبط شواهد (فیزیکی، انسانی و اسنادی)، ریشه‌یابی خرابی‌ها با استفاده از نمودار گرافیکی، اختصاص راهکار به مشکلات، اعتبارسنجی راهکارها، اجرای اصلاحات و ارزیابی اثربخشی راهکارهای ارائه‌شده و فعالیت های اصلاحی انجام‌شده.

ماژول کنترل خرابی‌های تکراری: 

شناسایی الگوهای پرتکرار مدهای خرابی، مکانیزم های خرابی و علت های خرابی میان دارایی های مشابه، واحدهای بهره‌برداری و سیستم‌ها، نمایش هشدار در مورد خرابی های پرتکرار (مزمن) و صدور خودکار درخواست تحلیل ریشه های خرابی ها

ماژول نگهداشت مبتنی بر قابلیت اطمینان (RCM) :

انتخاب مناسب‌ترین تاکتیک‌های نگهداشت با کمک پیوستگی میان سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات (CMMS) و نگهداشت مبتنی بر قابلیت اطمینان (RCM) به‌عنوان پیشرفته‌ترین مشی مدیریت خرابی‌ها. دارای قالب استاندارد و گام‌به‌گام و رابط گرافیکی جهت سهولت در استفاده از آن.

ماژول بهینه‌سازی نگهداشت پیشگیرانه (PMO) :

صرف کم‌ترین هزینه و بالاترین نرخ بهبود جهت بهینه سازی برنامه‌های نگهداشت پیشگیرانه با استفاده از داده‌های خرابی CMMS و مقایسه با کارت‌های فعالیت و نمایش انحرافات. امکان درخواست تغییر در برنامه PM و ایجاد برنامه PM جدید و گردش آن جهت تأیید و نهایتاً ثبت سابقه ی تغییرات انجام‌شده

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *