مدیریت اطلاعات دارایی ها
کتاب «مدیریت اطلاعات دارایی ها» اولین و تنها کتاب منتشر یافته در ایران است که بطور ویژه به موضوع «اطلاعات دارایی ها» و مسائل پایه ای مدیریت اطلاعات دارایی ها می پردازد؛
مسائل مهمی که کم تر شرکتی دغدغه ی آن را دارد و می توان گفت تنها دغدغه ی شرکت های پیشرو است.
مسائلی از قبیل این که: برای تصمیم گیری های مختلف به چه اطلاعاتی نیاز داریم و چرا؟ این نیازهای اطلاعاتی را چگونه برطرف کنیم؟ چطور کیفیت اطلاعات جمع آوری شده را تضمین کنیم و چکار کنیم که این کیفیت بصورت پایدار حفظ شود؟ فرایندهای مدیریت اطلاعات دارایی ها چگونه باید باشند و چطور آن ها را کنترل کنیم؟ چه مسئولیت ها و شایستگی هایی برای کنترل مدیریت اطلاعات دارایی ها نیاز داریم؟ و… .
در این کتاب شما بخوبی با اهمیت مدیریت اطلاعات دارایی ها آشنا شده و بصورت گام به گام فرامی گیرید که برای پیاده سازی یک سیستم مدیریت اطلاعات دارایی های منطبق با استانداردهای مدیریت دارایی ها
همچون 55000 ISO و 55 PAS ،چه مسیری را باید طی کرده و چه موضوعاتی را باید مد نظر داشته باشید.
شاخص های کلیدی عملکرد
امروزه با توجه به تغییرات زیاد در فرایندها و فناوری ها، نیاز به سیستمی جهت ترسیم اهداف، اندازه گیری پیشرفت کارها، ممیزی و محک زنی با رقبا کاملا ضروری شده است. شاخص های کلیدی عملکرد می توانند جهت کنترل عملکرد کارکنان، فرموله سازی بودجه، آموزش، تنظیم قراردادها و تضمین تطابق با الزامات می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
ناظران، متخصصان و برنامه ریزان از شاخص های کلیدی عملکرد جهت بهینه سازی و بهبود مستمر برنامه ی نگهداشت و مدیران از آن ها برای توسعه، بهینه سازی و کنترل اهداف مدیریتی در فرایند برنامه ریزی راهبردی استفاده می کنند.
استاندارد EN 15341 جهت کمک به مدیریت در راستای تعالی نگهداشت و استفاده از دارایی ها در یک محیط رقابتی شاخص هایی معرفی می نماید که در غالب صنایع و تاسیسات قابل استفاده است.
سیستم های نگهداری و تعمیرات رایانه ای – ارزیابی، انتخاب و مدیریت
فناوری اطلاعات امروزه جنان در زندگی انسان ها رسوخ کرده که بی شک فکر عدم وجود این فناوری و دستری به شکبه های اطلاعاتی آزاردهنده است. صنعت و به تبع آن مدیریت نگهداری و تعمیرات در صنعت نیز از فناوری اطلاعات تاثیرات زیادی داشته است؛ نمود این فناوری در بخش نگهداری و تعمیرات، نرم افزارهای نگهداری و تعمیرات است که با عنوان CMMS شناخته می شوند.
ارزیابی، انتخاب، نصب و راه اندازی CMMSها در یک سازمان همیشه جزو دغدغه های مدیران و کارشناسان صنعت بوده است و بازار پرتلاطم فناوری اطلاعات و تنوع نرم افزارهای CMMS که هریک با ادعای اجرای موفقیت آمیز سعی در ترغیب صاحبان صنایع به خرید آن ها دارند، کار را از همیشه دشوارتر نموده است.
نویسنده در این کتاب سعی دارد با ارزیابی از وضعیت اجرای CMMS ها در دنیا و شاخص های اساسی ارزیابی ابن نرم افزارها، خواننده را در ارزیابی و انتخاب راهنمایی کرده و انتخاب بهترین و مناسب ترین نرم افزار را برای مدیران صنعت آسان نماید.
نگهداری و تعمیرات مبتنی بر ریسک
سازمانها در اندازهها و انواع مختلف، با عوامل درونی و بیرونیای مواجه میشوند که اهداف آنها را تحت تأثیر قرار داده و دستیابی به آنها را با عدم قطعیت روبهرو میسازد. اثری که این عدم قطعیت بر اهداف سازمان دارد، ریسک نامیده میشود. ریسک معمولاً بهصورت ترکیبی از دو عنصر احتمال وقوع و پیامد یک رویداد معرفی میشود. ریسک، تمامی فعالیتهای یک سازمان را تحت تأثیر قرار میدهد بنابراین مدیریت آن بخشی از وظایف مدیران و جزئی جداییناپذیر از وظایف سازمانی ازجمله مدیریت نگهداشت است.
نگهداشت مبتنی بر ریسک، دربارهی چگونگی استفاده از اصول ریسک در سازماندهی نگهداشت و استفاده از ریسک در تصمیمگیریهای مرتبط با نگهداشت است. نگهداشت مبتنی بر ریسک، به سازمان نگهداشت کمک میکند که به اهداف خود ازجمله اهداف ایمنی و محیط زیستی، کارایی در عملکرد، کیفیت و پیوستگی تولید و خدمت و کاهش هزینهها دست پیداکرده و به تصمیمگیرندگان کمک میکند تا بتوانند انتخابهای آگاهانهتری داشته باشند، اقدامات را اولویتبندی کرده و در مورد اقدامات جایگزین تبادل نظر کنند.
نگهداشت مبتنی بر ریسک سه ویژگی اصلی دارد که باعث میشود بهکارگیری و اقبال به آن روزبهروز بیشتر شود. این سه ویژگی عبارتاند از:
- نگهداشت مبتنی بر ریسک راهبردی است که بهموجب آن فرایندهای نگهداشت بر مبنای ریسک برنامهریزی میشوند.
- نگهداشت مبتنی بر ریسک تلاش میکند که میان احتمال خرابی و پیامد آن تعادل ایجاد کرده و بر مبنای آن ریسک فعالیتها را کاهش دهد.
- نگهداشت مبتنی بر ریسک، بهعنوان یک ابزار بهبود مستمر در بازبینی فعالیتهای نگهداشت و پشتیبانی نگهداشت عمل میکند.
یکی از معدود مراجع معتبر در موضوع نگهداشت مبتنی بر ریسک، استاندارد NORSOK Z-008، است. این استاندارد جهت پر کردن خلأ استاندارد مورد نیاز صنعت نفت در زمینهی نگهداشت مبتنی بر ریسک نگاشته و معمولاً بهعنوان یک مرجع معتبر در دیگر استانداردها معرفی میشود. استاندارد NORSOK Z-008، همچون دیگر استانداردهای نورسوک، توسط صنعت نفت نروژ و با پشتیبانی انجمن صنعت نفت نروژ، فدراسیون صنایع نروژ، انجمن کشتیرانی نروژ و ادارهی ایمنی نفت نروژ توسعه دادهشده و توسط ادارهی استاندارد نروژ منتشر میشود.
ترجمهی کنونی، ویرایش سوم این استاندارد است که در سال 2011 انتشاریافته است. درحالیکه ویرایشهای پیشین این استاندارد بر ارزیابی درجهی بحرانی تجهیزات و ارائهی دستورالعمل در این زمینه تأکید داشت، ویرایش فعلی نقش و بهکارگیری ارزیابی ریسک را در تمامی جوانب فنی مدیریت نگهداشت بررسی کرده و توصیهها و رویههای مفیدی در این زمینه ارائه میکند.
برای تهیه کتاب های فوق میتوانید با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید.
02188090315 گروه نگهداری و تعمیرات پارسه
09022099202 مهندس سید حمید درخشان